Waarom honden shampoo?

Met grote regelmaat krijg ik de volgende vraag gesteld namelijk;
“wat voor shampoo gebruik je voor je hond wanneer je de hond wast?”.

Met diezelfde regelmaat krijg ik dan als antwoord: “Baby Shampoo“, van een eveneens wereld wijd welbekend merk.

Wellicht gebruik jij op dit moment ook wel vanuit de wereldwijde misopvatting van Baby Shampoo te gebruiken voor het wassen van honden. Nu het verlossende antwoord op waarom het gebruik van Baby Shampoo niet aan te raden is. De zuurgraad (pH waarde) van de huid een mens ligt lager dan de zuurgraad van een hond. Gemiddeld genomen van de mens rond de 5,5 en van de hond de hogere zuurgraad van gemiddeld 7,4.

Wat doet een honden shampoo?
Een correcte en naar behoren functionerende honden shampoo verwijdert alleen het vuil en of schilfers, korstjes van de hond maar niet de aanwezige vetlaag of te wel zijn natuurlijke honden jas. In tegenstelling tot de Baby Shampoo die is gemaakt voor de mens en heeft dus een veel lagere zuurgraad wat betekend voor een hondenhuid dat deze wel wordt aangetast, niet bij een mensenhuid of babyhuid, en dat de huid van een hond ziek wordt.

De veelvoorkomende reacties van honden huiden zijn dat de vacht super snel weer vet wordt, bij langere vachten de vacht enorm gaat klitten en niet geheel onbelangrijk omdat de hond zijn natuurlijke jas weer terug wil gaat de huid enorm reageren wat extreme rode jeukende gloeiplekken krijgt waardoor de hond overmatig kan gaan likken en krabben omdat hij jeuk heeft en hierdoor weer de huid beschadigd wat weer tot ontstekingen kan gaan leiden met alle gevolgen van bijvoorbeeld gezondheid om maar is wat te noemen! Voorkomen is in dit geval beter dan

advertentie (gesponsord)

Wees verstandig en voorkom deze huid en vachtverzorgings ellende en koop een Honden Shampoo die een zuurgraad tussen de 7-8 ligt en vraag hiernaar waar je de honden shampoo koopt. Weet de verkoper niet waarover je het hebt met je vraag weet dan dat de inhoud van het flesje zeker niet geschikt is voor de honden huid te wassen! Weet ook dat wanneer jouw hond een gevoelige huid heeft of allergisch is je kan verwachten dat je wanneer je een niet natuurlijke shampoo gebruikt om te wassen je een dergelijke reactie zoals hierboven staat omschreven tot de mogelijkheden behoort.

ADVERTORIAL

Wanneer je de vacht en huid wil wassen van je hond neem dan bijvoorbeeld de Hond Shampoo → van Natuurlijk4Dogs → De blok honden shampoo is perfect afgestemd op de huid van de hond. Vind je een blok honden shampoo niet prettig werken neem dan is een kijkje bij de vloeibare shampoo → van Natuurlijk4Dogs →

Beide shampoos zijn ideaal om de vacht en huid van je hond schoon te maken en te wassen zonder zijn natuurlijke jas en vetlaag aan te tasten of erger nog uit te doen! Honden wassen is nog niet zo eenvoudig als het lijkt en begint al om op voorhand de correcte keuze voor welk wasmiddel te gebruiken.

advertentie
ADVERTENTIE (gesponsord)