Wat doet Honden Shampoo

Dat is een vraag die je jezelf als hondenbezitter zou moeten afvragen. De aanname is dat iedere hondenshampoo alleen schoonmaakt en niet meer dan dat kan ik bij deze ontzenuwen en vertellen dat deze aanname volledig onjuist is of harder gesteld volledig fout!

De reguliere shampoo doet veel meer zoals totaal ontvetten van de huid en vacht en dan meteen de volgende vraag die je bij jezelf kan stellen is dat dan zo verkeerd? Inderdaad dat is enorm verkeerd om de volgende redenen:

  • Wanneer de vetlaag wordt verwijderd of totaal verstoord raakt de huid en vacht volledig uit balans waardoor er overmatig aan talgproductie ontstaat zodat de vacht er vettig uitziet. En dit terwijl er heel vaak wordt gewassen om van de vettig uitziende vacht op te lossen.
  • Vacht langer dan 1,5-2 cm gaat door de onbalans overmatig tot extreem veel klitten en vervolgens vervilten.

Wat zou je kunnen doen als honden bezitter zou je dan jezelf kunnen afvragen? Kijk goed naar de ingredienten die op een etiket inci’s worden genoemd. Heb vooral niet de veronderstelling dat wanneer er “natuurlijk” opstaat dat het product en in dit geval de honden shampoo ook daadwerkelijk natuurlijke ingredienten bezit.

De veralgemeniserende (verkoop) kreet NATUURLIJK of BIOLOGISCH betekend niet dat de shampoo ook daadwerkelijk bestaat uit producten van de natuur. Ik durf te stellen dat “natuurlijk” en “biologisch” verkoopkreten zijn en eigenlijk kun je deze marketing vergelijken met de “scharrelei”. Ook hierin is een enorme differentiatie en verscheidenheid aan woordwaarde en naar mijn idee ook voor ons consument onduidelijkheid welke kip scharrelt en welke kip niet.

Zo ook met de verzorgproducten voor dieren. De dierenbranche valt onder de regie van de NVWA en op hun website staat e.e.a. vermeld waaraan waar bijvoorbeeld dierenvoeding aan dient te voldoen en zoek je op bijvoorbeeld shampoo’s dan wordt het alweer lastig om wat richtlijnen hierover te vinden. Bij Natuurlijk4Dogs wordt geproduceerd en gemaakt volgens de richtlijnen en wetten van de menselijke sector. Sterker nog zij zijn ook gecertificeerd met producten voor de humane sector.

Wat zegt dit over producten zoals honden shampoo? Dat betekend dat het productie proces bij Natuurlijk4Dogs volledig in kaart is gebracht voor wat betreft de ingredienten en ook het werkproces. Betekend ook dat de producenten waar de ingredienten worden gekocht niet zo maar gewisseld kunnen worden omdat bijvoorbeeld als reden kan zijn dat zij elders goedkoper zijn! Dit maakt het bedrijf Natuurlijk4Dogs volledig uniek te noemen en kwalificeren is!

en je naar aanleiding van dit artikel geïnteresseerd in een honden shampoo van Natuurlijk4Dogs neem dan is een kijkje op hun webpagina De weblink is een overzicht van shampoos die allemaal hun eigen specifieke werking hebben. Om een keuze te maken kies je voor het kenmerk en eigenschap van de desbetreffende shampoo op werking en type vacht van jouw hond. Kom je er niet uit is het vragen van iedere vraag mogelijk in ons hulpcentrum hier op de website met een link in het menu.

Dit bericht is geplaatst in Uitleg. Bookmark de permalink.

Geef een reactie