VlooienShampoo werkt dat echt?

Een veelgevraagde vraag die hier bij ons binnenkwam is: “werkt vlooienshampoo nu echt?”. Een zeer kort alles omvattend antwoord is “JA”. Daarna dan de vraag: “hoe kan dat dan?”. We gaan uitleggen hoe dat kan en ook mogelijk is! Zou het niet fijn zijn een zeer effectieve aanpak tegen vlooien die je zelf kan doen met gewoon middelen die je in huis hebt?

Eerst even wat theorie voor je om “door te worstelen” zodat je voor altijd weet hoe je vlooien kan bestrijden en nog belangrijker ook voorkomen! Vlooien hebben geen longen om te ademen en te leven waardoor ze wanneer ze in water komen het resultaat is dat ze verdrinken. Zonder te technisch te worden is het wel handig dat je dit goed onthoud. Weet je namelijk de zwakte van dit dier weet je ook hoe je hem kan laten verdwijnen.

de vlo

Allereerst het laten verdwijnen van de vlo zelf is een grote voorwaarde voor een vlooivrij leven van een dier zoals hond, kat en paard. Daarbij ook de omgeving vlooivrij maken is de tweede een absolute voorwaarde voor het vlooivrije leven.

Hoe doe je dat je dier vlooivrij maken?
De makkelijkste manier is om de vacht en lichaam te wassen met een shampoo waarin die ingrediënten zijn verwerkt die op een natuurlijke manier de vlooien weren. Doden is niet nodig want dat gebeurt al door het water. De vlooien verdrinken door het water.

Waarom werken de vlooienshampoos dan niet?
De werkzame veelal vaak chemische stoffen, daarvoor zijn de actuele levende vlooien veel al 100% resistent wat betekend dat je net zo goed alleen water kan gebruiken want daadwerkelijk gebeurd er niets en zeker wordt de hond niet beschermd tegen de vlooien.

Wat werkt dan wel?
Neem een volledig natuurlijke shampoo waarin die ingrediënten zijn verwerkt die ervoor zorg dragen dat de vlooien jouw dier overslaan. De natuur biedt gelukkig heel veel alternatieven hiervoor want de natuur is altijd in balans. Een voorbeeld van een natuurlijke anti-beestjes shampoo is die van Natuurlijk4Pets → een shampoo in blokvorm zeer geschikt voor zowel honden als paarden. Vergis je niet ook paarden kunnen veel last hebben van vlooien.

Wat preventief heel goed werkt en zeer effectief is dat is om een afwerende anti-insecten spray je huisdier hiermee insprayt voordat je bijvoorbeeld gaat wandelen. Heeft je hond een vlooienallergie dan is ons advies om minimaal 1x per week te wassen. Daarbij om iedere dag je dier in te sprayen. Uiteraard zwemt je dier dan opnieuw insprayen want met natuurlijke ingrediënten is het wel zo dat deze door het zwemmen minder worden. Spray je opnieuw dan is je dier weer optimaal beschermd.

Vergeet niet het kleedje van de mand van je hond ook te wassen en dan in het waswater wat anti-beestjes shampoo toevoegen is zeer effectief en niet belastend voor het milieu een heel mooi bijkomend voordeel. Kort gesteld kunnen we stellen dat wassen met de correcte wasmiddelen zeer effectief tegen vlooien is mits je ook hiervoor zoals gezegd de goede middelen gebruikt.

Dit bericht is geplaatst in Uitleg. Bookmark de permalink.

Geef een reactie