Dubbele Vachten en Honden Shampoo

Allereerst even voorstellen ik ben Evelien B. en heb al meer dan 20 jaar Bearded Collies in mijn bezit waarvan ik zelf de vachtverzorging doe. Een vacht van een Bearded Collie is te typeren als een zogenaamde dubbele vacht wat betekend een boven en een ondervacht. De bovenvacht ter bescherming en het liefst zo stevig als geitenhaar en de onderwol lekker zacht als een donzen veren dekbed voor luchtig isolerend in de zomer waardoor de hond het niet te warm heeft mits de verhouding van correcte hoeveelheid onderwol aanwezig is en ook de correcte hoeveelheid bovenvacht die goed warmte beschermend is in de winter. Is er een onbalans in de verhouding van onderwol en boven vacht dan krijg je uiteindelijk problemen zoals afbrekende haren en een te koude of te warme hond afhankelijk van welk jaargetij je in zit. Een zaak dus om hierover goed te zijn geïnformeerd en weten wat een goede verhouding is tussen een bovenvacht en onderwol.

Eigenlijk alle shampoos die ik voor mijn beardies de afgelopen jaren heb gebruikt hadden allemaal stuk voor stuk 1 groot nadeel en dat is dat ze de structuur van de boven- en ook ondervacht na het wassen veranderen. Wat was het effect en merkte ik dat de vacht veel en veel te zacht maken waardoor de functies die de beide type vachten hebben ook direct vervallen iets wat ik echt niet prettig vind. Daarbij show ik ook de beardies waardoor de essentie van wel of niet achter bordje 1 staan te maken heeft of de vacht de benadering heeft van de ras standaard en dat maakt uiteindelijk het grote verschil van nummer 1 en of 2 en alten we wel wezen ik doe mee om te winnen!

Ik ben toen op zoek gegaan naar een honden shampoo die totaal anders is voor wat betreft de samenstelling en eigenlijk alleen doet wat hij als honden shampoo voor mijn Bearded Collies vachten dient te doen namelijk schoonmaken en meer niet. Niet de vetlaag weghalen en dus de jas volledig ruïneren waardoor er ineens een miljoen aan klitten zijn en je in sommige gevallen de vacht echt kan scheren.

Makkelijk gezegd maar wel een hele klus om een dergelijke shampoo te vinden tot ik bij Natuurlijk4Dogs kwam en daar een blok honden shampoo ontdekte die volledig aan mijn eisenpakket en verwachting voldoet iets waarvoor ik de hoop inmiddels allang had opgegeven. Behalve de vaste vorm shampoo variant hebben ze ook een vloeibare honden shampoo die voor mij de föhntijd met meet dan 75% deed verminderen dus super eco vriendelijk want uiteindelijk veel minder energie nodig om de vachten droog te krijgen. Ik vind persoonlijk de vloeibare makkelijker werken maar de blok shampoos doen precies wat erop staat en het voor mij allerbelangrijkste namelijk de shampoo verandert de vacht structuur niet 🙂

Waarom heb ik dit verhaal geschreven?
Allereerst wil ik die mensen die een hond hebben met een dubbele vacht deze specifieke informatie delen en jullie ook die OPLOSSING bieden voor jouw hond zijn vacht en dat er een oplossing is. Behalve de oplossing van dat deze natuurlijke honden shampoo alleen doet wat hij zegt is de honden shampoo ook nog is 100% natuurlijk voor wat betreft de samenstelling en dat was niet iets wat voor mij voorop stond maar nu achteraf wel heel mooi en voor mij een extra bonus. Wil je geen klitten en een gezonde vacht dan zou ik als ik jou was is een kijkje nemen op de website want behalve de geweldige shampoos zijn er ook werkelijk perfecte anti-klit sprays voor elke type vacht en zeker de Bearded Collie. De producten zijn zo goed dat ze een oplossingen zijn voor veel huid- en vachtproblemen. Zeg nou zelf welke lijn van verzorg artikelen voor dieren heeft dit aan kennis en beter nog aan producten in huis?

Natuurlijk4Dogs bedankt voor jullie uitleg en vriendelijkheid waar jullie me te woord stonden en het vooral praktisch meedenken! En voor jou als lezer neem is een kijkje op de website en overtuig jezelf met een aankoop! Je zal zeker niet worden teleurgesteld daar ben ik vast van overtuigd.

Dit bericht is geplaatst in Uitleg. Bookmark de permalink.

Geef een reactie